Numele unui arhiereu al BOR apare, din nou, in presa laica

Articolul de fata… nu este, practic, un articol. Nu ne dorim decat sa va semnalam un fapt din ce in ce mai putin obisnuit pentru presa laica din Romania, si care, cu atat mai mult trebuia sa fie amintit. Stim cu totii ca, in general, atunci cand numele unui arhiereu al Bisericii apare pe o pagina, sau cand Biserica insasi este luata in discutie in presa laica, atunci sunt aproape inexistente sansele ca discutia in cauza sa fie “de bine”.

Stirile negative, care implica fete bisericesti, se vand bine, rating-ul creste, asa incat, jurnalistii stiu bine acest lucru, ele chiar “merita sa fie cautate” – si, din pacate, uneori chiar inventate. Mai mult decat atat, daca exista vreo veste buna care sa trebuiasca sa fie data, poate ca, pentru reputatia publicatiei laice in cauza, ar fi bine sa se abtina: nu cumva sa se interpreteze ca “s-a dat cu Biserica”.

Daca va mai trebuie vreo dovada sa va demonstram faptul ca nu exageram atunci cand spunem ca valoarea mai poate fi astazi, aproape accidental, pe ici pe colo, apreciata, dar nu si in cazul Bisericii, atunci va invitam sa verificati presa de fiecare zi sau sa cautati numele patriarhului, al vreunui arhiereu sau al vreunui preot din zilele noastre pe motoarele de cautare web.

Totusi, nu acelasi lucru s-a intamplat si cu bisaptamanalul de informatie si atitudine “Ziarul Ialomita”, fondat inca din anul 1875, acum editat intr-o serie noua, care, cu ocazia aniversarii mai marelui eparhiei [https://www.lacasuriortodoxe.ro/stiri/lifestyle/15015-ps-parinte-vincentiu-a-implinit-varsta-de-60-de-ani-foto.html] pe a carei arie teritoriala functioneaza publicatia, a gasit de cuviinta sa publice un articol care, cum spuneam in randurile de mai sus, devine o raritate astazi, “socand” deja dupa titlul afisat: “La Multi Ani Preasfintite Parinte Episcop!” [https://www.ziarulialomita.ro/index.php?action=view&articol=26938&PHPSESSID=cb8c6d9cd47cfa2bc3f8ce7cf97f0861] .

Ne-a bucurat sa citim acest articol in pagina scrisa a publicatiei, si nu putem decat sa va invitam, la randul nostru, sa vizitati pagina care ii este dedicata on-line. Ea nu este una foarte mare, dar destul cat sa demonstreze clar – prin apreciere si dragoste din partea celor din jur – personalitatea unui om si modul lui de a fi in sanul obstii de care, intr-un fel sau altul, va raspunde in fata lui Dumnezeu, si “nu in ultimul rand” a unui om “care prin vorba, prin comportament emana Sfantul Duh!”. Lasati-va ajutati in descoperirea Dvs, de Adrian Berbece, Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia, citind articolul printr-un simplu click aici [https://www.ziarulialomita.ro/index.php?action=view&articol=26938&PHPSESSID=cb8c6d9cd47cfa2bc3f8ce7cf97f0861] . Daca nu remarcam si apreciem noi, atunci cine?

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.