A decedat seful Reprezentantei Bisericii Ortodoxe Ruse in Germania

In urma cu doua zile, în Düsseldorf, Arhiepiscopul Longin de Klin, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse din Germania, a decedat. Arhiepiscopul, ajuns la varsta de 68 de ani, s-a nascut în Helsinki, Finlanda, pe 17 februarie 1946.

In data de 6 octombrie 1981, Sfântul Sinod a luat decizia de a-l numi episcop de Düsseldorf. Pe 11 octombrie 1981, el a fost hirotonit Episcop de Düsseldorf. Longin de Klin a fost unul dintre participantii la lucrările Consiliului Mondial al Bisericilor. În 1989, el a fost ridicat la rangul de arhiepiscop. Pe 1 octombrie 1990, a devenit membru al Comisiei Sinodale pentru Revitalizarea Morala a Educatiei si Caritatii Religioase.

Începând cu 22 decembrie 1992, acesta a slujit ca Arhiepiscop de Klin, vicar al Eparhiei Moscovei, paroh al Bisericii Stavropighie “Braul Maicii Domnului” din Düsseldorf.

Din 22 februarie 1995, el a devenit șeful Reprezentanței nou înființate a Bisericii Ortodoxe Ruse in Germania.

În 1999-2002, el a fost șeful Delegației Permanente a Bisericii Ortodoxe Ruse in Comunitatea Economică Europeană.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.