STIRI Siria | Rebelii sirieni se lupta acum cu Israelul, in zona de frontiera

Grupurile de rebeli care lupta impotriva regimului sirian, incluzand o filiala locală Al-Qaeda, au continuat lupta lor pe marginea de est a Inaltimilor Golan (foto) și au preluat zona de frontiera între Siria și Israel. Cele două națiuni au fost în mod oficial în război, iar înălțimile Golan au fost ocupate de Israel incepand din 1967. Trecerea frontierei se face la Quneitra, capitala unei provincii care poartă același nume.

Surse militare israeliene spun că șase mortiere au lovit teritoriul israelian, rănind usor un soldat și provocând pagube materiale.

Mai multe incidente similare au avut loc în ultimele luni, iar Israelul a reactionat cu alte focuri, de fiecare data. La sfârșitul lunii iunie, un adolescent israelian a fost ucis și trei persoane au fost rănite, prin bombardarea din partea siriană, a frontierei.

În dimineața zilei de ieri, ca răspuns la bombardarea cu mortiere, artileria israeliana a vizat două poziții ale armatei siriene, informeaza agentia Ansa. Sursele militare israeliene nu au fost, însă, în măsură să stabilească dacă mortierele din Siria au fost folosite de catre rebeli sau de forțele guvernamentale.

Agenția de știri siriană de stat SANA a raportat, ieri, că “numerosi teroristi” (termenul este folosit ca referire la grupurile de rebeli) au fost uciși în regiunea Quneitra, fără a menționa în niciun fel schimbul de focuri cu “entitatea sionistă” (așa cum se face referire la Israel).

Ciocnirile continuau si aseara, între rebelii din diferite grupari anti-regim – inclusiv cea afiliata Al-Qaeda, Jabhat Al-Nusra – și forțele guvernamentale siriene, susținute de grupuri de libanezi și irakieni șiiți.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.