STIRI | Patriarhul rus intentioneaza sa viziteze Serbia

IPS Mitropolit Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, a efectuat o vizită in Patriarhia Sârbă din Belgrad, in ziua de 25 august 2014.

Înalții reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ruse au fost întâmpinați la aeroport de către Preasfințitul Episcop Jovan de Lipljan, Vicar al patriarhului sârb, și Protopopul Vitaly Tarasyev, șeful Reprezentanței Patriarhiei Moscovei în Belgrad.

Marți, 26 august, la invitația Sanctității Sale Patriarhul sarb Irinej și a membrilor Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a vizitat Patriarhia sârbă și s-a întâlnit cu membrii Sfântului Sinod.

În timpul sedintei, s-a luat in discutie o vizită viitoare a Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii in Biserica Ortodoxa Sârba.

Discuția s-a axat, în special, pe probleme de cooperare inter-ortodoxe și relații inter-creștine, precum și pe alte teme de interes pentru cele două Biserici Ortodoxe surori locale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.