STIRI | Trafic cu antichitati in Bulgaria

Agenția de Stat pentru Securitate Națională (DANS) a Bulgariei a interceptat o retea de antichitati din Bulgaria, în țări din Europa de Vest, SUA și Rusia.

Operațiunea specială a fost realizata pe 21 august, sub supravegherea autorității de urmărire penală, potrivit biroului de presă al DANS.

În timpul activităților de investigare desfasurate pe 7 sit-uri din orașele Veliko Tarnovo și Shumen, autoritățile au confiscat peste 130 de arme vechi, muniții ilegal deținute, puști de luptă, pistoale din cel de-Al Doilea Război Mondial, în stare foarte bună, o mitralieră cu munitie și monede de aur, peste 100 de monede antice și medievale de argint și de bronz și un număr mare de antichități din bronz.

Unele dintre elementele confiscate aveau numere de inventar, asa incat ancheta va scoate la lumina originile lor exacte. O persoană a fost reținută pentru 24 de ore, dupa cum informeaza agentia bulgareasca Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.