STIRI Siria | Masacrarea soldatilor. Ostatici luati din randul lucratorilor ONU in mentinerea pacii

Pentru a treia oară consecutiv în doar un an de zile, zeci de lucratori ONU de menținere a păcii, dislocati în Înălțimile Golan, au fost luați ostatici, ieri, de către milițiile anti-regim, în timpul luptei duse împotriva forțelor guvernamentale siriene. Grupurile rebele includ gruparea afiliata Al-Qaeda, Jabhat Al-Nusra. Vestea a venit în aceeași zi cu cea a masacrarii soldaților sirieni, de către Statul Islamic. Ea a fost confirmată de fotografii, informeaza ANSA.

S-au inregistrat, de asemenea, alte lovituri aeriene ale SUA asupra unor poziții din nordul Irakului, în timpul aceleiasi zile.

Cei 43 de lucratorii in menținerea păcii, din mâinile jihadistilor, sunt din Fiji, potrivit unui comunicat emis de președinția Marii Britanii a Consiliului de Securitate al ONU.

Declarația mai raportează că 81 de alti lucratori in menținerea păcii, filipinezi, sunt înconjurati pe pozițiile lor, de “grupuri armate desemnate ca teroriste de către Consiliul de Securitate”.

La randul lor, cei peste 150 de soldați uciși de Statul Islamic in provincia de nord Raqqa, fusesera luati prizonier în ultimele săptămâni, în două bătălii separate, între trupele regimului și Statul Islamic, la nord de Raqaa și pe aeroportul militar Tabqa.

Forțele guvernamentale au continuat si ele, între timp, atacurile aeriene in regiunea de est Deir Az-Zor, unde jihadiștii au atras multi luptători pentru a ataca aeroportul militar din regiune, ultimul deținut de forțele Președintelui Bashar Al-Assad.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.