STIRI Kenya | Episcopii catolici lanseaza un apel catre natiune

Episcopii catolici din Kenya au emis, ieri, o declarație, intitulata “O conducere responsabilă pentru țara noastră, in unitate, siguranță și securitate”, informeaza Radio Vatican.

Conferința Episcopilor Catolici din Kenya (KCCB), a emis declaratia in cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc în lumina turbulențelor politice în curs de desfășurare în tara.

In declaratie, se arata: “Ca si comisie de pace, suntem foarte preocupați de inarmarea sistematică a diferitelor grupari de miliții, de radicalizarea tinerilor și de conflictele care duc la ucideri masive, exoduri si distrugeri de bunuri, în diferite zone. Aceasta insecuritate a continuat, iar actele de ură sunt total inacceptabile. Cât de multe vieți trebuie să mai fie pierdute, pentru ca noi, kenyenii, sa spunem: indeajuns? Fiecare viață este prețioasă. Cerem tuturor părților, să oprească această cultură a morții”.

“Kenyenii au asistat, din păcate, la lupte grave pentru putere și patronaj politic intre liderii nostri alesi, în detrimentul slujirii kenyenilor. Comisia este conștientă de complexitatea rădăcinilor istorice ale problemei tinuturilor Kenyei. Acest aspect a rămas, în mare parte, fără răspuns și orice încercare a guvernului de a aborda problema lasă mult de dorit”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.