STIRI China | Represalii la adresa crestinilor. Arestari, confiscari, demolari de biserici

Cel puțin zece lideri de biserici (case de rugaciune) din întreaga provincie Hunan, din centrul Chinei, au fost reținuți în ceea ce pare a fi o represiune în curs de desfășurare la adresa acestor crestini.

Zece au fost acuzați de organizarea de “culte” și “secte” și “subminarea aplicarii legii”. Ei au fost reținuti, conform China Aid, care spune ca acesta este primul pas spre o acuzație oficială, care “aproape inevitabil” conduce la o condamnare. Alti patru creștini au fost ridicati din orașul Shaoyang, pentru o lună de “cercetare obligatorie”.

Arestările au fost legate de un incident în care o femeie creștină care oferea Evanghelii pe stradă a oferit una si unui angajat al unei secțiii de poliție locale. Un creștin local a declarat ca “întreaga poliție a fost mobilizata” pentru a-i ridica pe crestini; bani, Biblii și alte lucruri bisericesti au fost confiscate din case și biserici.

Între timp, demolarea bisericilor și “modificarea lor”, continua în provincia Zhejiang (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Oficialii au inlaturat crucea de pe Biserica Mântuirii din Wenzhou, pe 14 august, după săptămâni de confruntări între creștini și echipele de demolare guvernamentale.

Și în capitala provinciei Zhejiang, Hangzhou, marea Biserica Gulou a fost cu forța demolata, pe 13 august, conform Release International.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.