STIRI Yemen | Rebelii protesteaza in capitala. Atacurile al-Qaida se inmultesc

In timp ce capitala Yemen, Sana’a, este marcata de protestele conduse de rebelii “houthi”, Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a adoptat ieri, în unanimitate, o declarație prezidențială care face apel la “houthiti” sa “paraseasca taberele și sa demonteze punctele de control instaurate în și în jurul Sana’a”, conform unui raport Ria Novosti.

Declarația Consiliului de Securitate a cerut “tuturor partidelor din Yemen, sa ia parte la rezolvarea diferendelor prin dialog și consultare, respingand actele de violență in atingerea obiectivelor politice, să se abțină de la provocări și să respecte pe deplin rezoluțiile 2014 (2011), 2051 (2012) și 2140 (2014)”.

Consiliul de Securitate al ONU, se arata in declarație, face apel la “houthiti” (fortele armate ale lui Abdul Malik al-Houthi si comandantului militar Abdullah Yahya al-Hakim, care au invadat Amran-ul), sa-si “retraga forțele din Amran și sa redea controlul asupra Amranului guvernului Yemen-ului”, condamnand numărul tot mai mare de atacuri efectuate sau sponsorizate de al-Qaida în Peninsula Arabică”.

“Consiliul de Securitate își exprimă hotărârea de a aborda această amenințare în conformitate cu Carta Organizației Națiunilor Unite și cu dreptul internațional”, a spus declarația, citata de Ria Novosti.

Consiliul de Securitate si-a reafirmat sprijinul pentru Președintele Abd Rabbo Mansour Hadi (foto), cerând autorităților yemenite sa accelereze procesul de reforme, inclusiv in armata și sa reformeze sectorul de securitate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.