STIRI Kosovo | Albanezii au blocat intrarea sarbilor in mai multe biserici, la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului

Cateva sute de etnici albanezi din satul Musutiste, în partea de sud a Kosovo-Metohija (Kim), au blocat intrarea in biserica ortodoxă locală, pentru a preveni intrarea sârbilor strămutați din Suva Reka si din satele din jur, la slujba ocazionata de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (c.Iul.).

“Un grup mare de albanezi a împiedicat trecerea a patru autobuze și a mai multor mașini cu persoane strămutate, catre biserica. Protestatarii adunați acolo aveau steaguri albaneze și alte bannere”, conform administratorului Districtului Prizren (unde se află satul Musutiste), Jovica Buduric, citat de Tanjug.

Într-o declarație pentru o emisiune în sârbă a Radio Televiziunii din Kosovo, Buduric a declarat ca albanezii au blocat trecerea sârbilor inca de la opt dimineața. Poliția s-a postat, ulterior, între protestatari și cei veniti, și nu a permis o apropiere intre acestia, a spus el.

In mod asemanator, sârbilor strămutați din Djakovica nu li s-a permis să intre in orașul din sud-vestul Kim si sa cinsteasca sărbătoarea, într-o biserică ortodoxă locală.

Președintele Asociației Persoanelor Strămutate din Djakovica, Djokica Stanojevic, a declarat că grupul sârbilor strămutați din oras trebuia sa participe la Liturghia din mănăstirea medievală Visoki Decani (foto), un lacas ortodox al regelui sarb Ștefan și al Tarului Dusan din Dinastia Nemanja, informeaza Tanjug.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.