STIRI Phoenix, Arizona | Icoana miraculoasa a Maicii Domnului Iveron din Hawaii se afla in acest week-end la Biserica Sfantul Gheorghe

Icoana Iveron a Maicii Domnului din Hawaii, izvoratoare de mir si facatoare de minuni, va fi expusa, incepand de astazi si până pe 1 septembrie, la Biserica ortodoxă antiohiană Sfantul Gheorghe din Phoenix, Arizona.

Icoana o reprezinta pe Maica Domnului, cu Pruncul Hristos (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Din motive inexplicabile, picăturile de mir se scurg incontinuu din icoana – o reproducere mai mica a Icoanei Iveron originale a Maicii Domnului, care se află în Grecia și care izvoraste, de asemenea, mir. Cateva picaturi din acest mir si o copie mica a acestei icoane au fost trimise de catre biserica ortodoxa din Hawaii unde este gazduita in mod oficial icoana, Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, imediat dupa recunoasterea oficiala a minunilor, in urma activitatii de informare pe care agentia noastra o efectuase in mod regulat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În luna iunie a anului 2008, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Iveron din Hawaii a fost recunoscută oficial de către Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei ca fiind miraculoasa și vrednica de venerație.

Icoana se află in mod normal la Biserica Maicii Domnului Iveron din Honolulu, Hawaii – o biserica ortodoxa ruseasca, dar călătorește frecvent (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Începând cu anul 2008, icoana a vizitat peste 1000 de biserici și a fost venerata de aproximativ un milion de oameni.

Biserica antiohiana Sfântul Gheorghe a fost înființată în Valley, in urma cu peste 60 de ani. Aceasta este una din cele doar două biserici antiohiene ortodoxe din Greater Phoenix și face parte din Arhiepiscopia Antiohiană Creștin Ortodoxă a Americii de Nord.

Pentru cei ce pot ajunge in acest week-end la inchinare, adresa exacta este: St. George Antiochian Orthodox Church, 4530 E. Gold Dust Avenue, Phoenix, AZ 85028.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.