Kievul a adus un ultim omagiu Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe a Ucrainei

În Lavra Pesterilor din Kiev, clericii și laicii au adus ultimul lor omagiu Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe canonice Ucrainene, de sub Patriarhia Moscovei.

In dupa-amiaza zilei de sambata, 5 iulie, dupa cum va informam, sicriul cu trupul neinsufletit al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Ucraina a fost adus la reședința Mitropolitului de Kiev și Intreaga Ucraina, in Lavra Adormirii Maicii Domnului, din Kiev, unde Mitropolitul Onufrie de Cernăuți și Bucovina, locțiitor al Mitropoliei Kievului, a oficiat o slujba de seara.

Oamenii au venit langa sicriul aflat in catedrala, cu flori și lacrimi.

Valentina, o enoriașa, declara, conform Pravmir: “Această persoană a încercat, de-a lungul întregii sale vieți, sa păstreze ceea ce este al nostru și ucrainean. Fundația noastră religioasă, biserica noastră locală ucraineană”.

Tatiana, o alta enoriașa: “Pentru noi, aceasta este o mare pierdere spirituala. El a fost ghidul nostru în viață. Când am aflat, dimineață, m-am intristat imediat. A fost un om profund, cu o credință profundă și suflet mare”.

Vladimir, un enoriaș: “Ne vom ruga pentru acesta. Avem o mulțime de amintiri cu el. Probabil, avem foarte puține astfel de oameni, astazi”.

Protopop George Kovalenko, secretar de presă al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, declara: “Duminică, toată lumea va putea să pomeneasca pe Preafericirea Sa, Mitropolitul Vladimir. O Liturghie va fi oficiata, condusa de Locțiitorul Mitropoliei Kievului. Apoi, va avea loc un Sfânt Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Sfântul Sinod va hotara progamul serviciilor funerare, precum și locul înmormântarii Mitropolitului Vladimir. Va fi hotarata si data in care urmeaza sa fie ales un nou Întâistătător al Bisericii noastre”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.