DE CINCI ANI – – un film “surpriza” intra in competitie, la Festivalul de film scurt FAO 2014

Un nou film de scurt metraj a fost înscris în Festivalului „Filmul Anului Ortodox – FAO 2014”. Documentarul, intitulat “De 5 ani…”, a fost realizat de Biroul Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, în colaborare cu Agenția de știri Lăcașri Ortodoxe, și a intrat în competiție începând cu data de 1 iulie 2014, fiind încadrat în tema: “20 de ani de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor (temă locală, propusă de Episcopia Sloboziei și Călărașilor). Vizionarea filmului durează aproape 30 de minute.

“De 5 ani…” și-a propus, pe de o parte, să facă cunoscută publicului evoluția zonei Bărăganului de-a lungul timpului și, pe de altă parte, să prezinte urcușul duhovnicesc al zonei, din ultimii 20 de ani – de când a fost înființată Episcopia Sloboziei și Călărașilor – în general, iar în particular – cei 5 ani de slujire arhierească ai Întâistatatorului Eparhiei, Preasfințitul Părinte Vincențiu. Ostenitorii eparhiali, precum și cei implicați în viața Bărăganului au văzut, în acest film, și o bună ocazie, de a ura “La mulți ani!” Episcopului Vincențiu, la împlinirea a 5 ani de când a fost numit în fruntea eparhiei, prezentarea filmului fiind (prin acest “complot”) un element de reală surpriză, pentru Ierarhul locului, în ziua aniversarii.

Vă invităm să vizionați și să votați acest nou film, la adresa: https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/197-de-5-ani.html [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/197-de-5-ani.html] .

Vă reamitim că, până în data de 31 august 2014, puteți înscrie în concurs filme pe care le-ați realizat sau le puteți realiza, dacă acestea respectă una sau mai multe dintre temele festivalului. Echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] vă stau la dispoziție cu sfaturi și soluții tehnice sau cu alte argumente în acest sens.

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.