STIRI din Irak – POLITICA: Militantii ISIL iau cu asalt o biserica si rapesc doi preoti si o calugarita in Mosul

Militanții sunniți au luat cu asalt o biserica din nordul orașului irakian Mosul, ieri, și au răpit doi preoți și o călugăriță, conform unor declaratii ale martorilor.

Militanții grupului jihadist Statul Islamic din Irak și Levant (ISIL) au confiscat, in ultimele saptamani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), o mare parte din nordul și vestul Irakului, inclusiv Mosul-ul, precum și un șir de orașe care se întinde inspre sud, spre Bagdad, informeaza VoR.

Conform liderului creștin din Irak, Patriarhul catolic Louis Raphael am Sako, existau aproximativ 1,2 milioane de creștini care trăiau în Irak, înainte de 2003. Astăzi, există cel mult 500.000.

Două călugărițe și trei orfani au disparut, din ziua de marți, în zonele militante din nordul provinciei.

Între timp, în orașul Baquba, cel puțin 13 persoane au fost ucise, în urma unor ciocniri între insurgenții ISIL și forțele kurde Peshmerga, din orașul situat la 60 de kilometri nord-est de Bagdad, conform rapoartelor dpa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.