STIRI din Ucraina – ORTODOXIE / RELIGIE: greco-catolicii aduc un omagiu Mitropolitului Vladimir

Biserica Greco-Catolică Ucraineană a transmis condoleanțe clericilor și laicilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei.

În numele Bisericii Greco-Catolice a Ucrainei, Patriarhul Sviatoslav Șevciuk a transmis condoleanțe Bisericii Ucrainene, în urma mutarii la cele vesnice a Mitropolitului Vladimir Sabodan (foto).

Intr-o scrisoare semnata de acesta, se arata:

“Cu mare tristețe, am aflat vestea că Preafericitul Părinte Mitropolit Vladimir al Kievului a adormit în Domnul”.

“Odata cu mutarea la vesnicie a Mitropolitului Vladimir, noi, intreaga societate ucraineană și toți creștinii, indiferent de apartenența confesională, experimentam o mare pierdere. Preafericirea Sa Vladimir va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră, ca un om de rugăciune profundă și adevărat ascet religios, ca teolog profund și pastor înțelept, un parinte spiritual și o autoritatea morală a timpului nostru”.

“Preafericirea Sa Vladimir, inspirat de Duhul Sfânt, a înțeles importanța și urgența unității frățești și a cautat modalități privind mentinerea unitatii Bisericii botezate de Sfantul Vladimir”.

“Astăzi, Preafericirea Sa Vladimir sta in fata Tronului Domnului Celui Prea Înalt și se roagă pentru draga lui Ucraina”, se mai arata in scrisoarea care se incheie cu un aclasi pasaj evanghelic dupa Pavel, cu care se incheia si mesajul de condoleante al Patriarhului Ecumenic Bartolomeu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe – II Timotei 4;7-8).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.