Monday 7 july 2014

STIRI din Rusia – ORTODOXIE si RELIGIE: Numarul ortodocsilor creste, dar putini merg la biserica, se impartasesc si se roaga

Ponderea cetățenilor ruși care se considera ortodocsi, a crescut de la 52%, în 1997, la 68%, în 2014, conform sociologilor din Fundatia de Opinie Publica (FOM), citati de Interfax.

Potrivit sondajului, realizat la sfârșitul lunii mai în 100 de orașe și sate din 43 de regiuni din Rusia, implicand 1.500 de respondenți, 19% dintre ruși nu se consideră religiosi, 6% sunt musulmani, iar 1% sunt de alta confesiune crestina (catolici, protestanți, uniați, baptiști etc).

Doar 13% dintre credincioșii ortodocși merg, insa, la biserica, o data sau de mai multe ori pe luna, se impartasesc cu regularitate, știu rugăciunile bisericești și isi citesc dimineata si seara rugaciunile, a mai aratat studiul.

Când au fost întrebati “Cât de des mergeti la biserică?”, 32% au declarat că nu au fost niciodată acolo, 19% au declarat că merg la biserică de mai multe ori pe an, 18% o data-de doua ori pe an, 14% mai puțin decât o dată pe an, iar 8% lunar.

Rușii se impartasesc cu o frecventa mica – 63% dintre respondenți niciodata, 10% mai puțin de o dată pe an sau o dată sau de două ori pe an, și 4% de mai multe ori pe an, a aratat sondajul.

Majoritatea respondenților (76%) nu postesc, 7% postesc numai în timpul Postului Mare, 4% în timpul mai multor posturi, și doar 2% respecta toate posturile, spun sociologii.

41% din respondenți au declarat că aproape niciodată nu se roaga, 29% se roaga cu propriile rugăciuni, 13%, cu propriile lor cuvinte și, uneori, cu rugăciunile Bisericii, iar 6% doar cu rugăciunile Bisericii.

59% din ruși nu au citit Noul Testament sau alte texte creștine și 13% citesc din timp în timp, mai arata sondajul.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile