In urma cu cateva zile, in data de 28 iunie 2014, a fost marcat centenarul scurs de la asasinarea tragica, planificata de către francmasoni, a arhiducelui Austriei, Franz Ferdinand și soția sa Sophia, ducesa de Hohenberg. Aceasta a fost scânteia care a aprins Europa și, astfel, a dus la Primul Război Mondial. Planificata cu grijă de către francmasoneria internațională și efectuata de către un tânăr elev bosniac manipulat, asasinarea a distrus cu succes vechea Europă, pentru totdeauna, și a dus la căderea monarhiilor creștine. Deși avertizat să nu viziteze Sarajevo, de către guvernul imperial rus, cu care arhiducele s-a aflat în condiții excelente, in urma vizitelor sale cele mai cordiale la St Petersburg, în 1891 și 1907, el s-a hotarat totusi sa-si continue vizita.
Arhiducele devenise moștenitorul tronului austro-ungar, pe 19 mai 1896, la sărbătoarea Sfantului Iov și in ziua de naștere a viitorului Tar-Mucenic Nicolae al II-lea. În 1900, s-a căsătorit cu soția sa credincioasa, Sophia, din dragoste, și au fost foarte apropiati. În 1906, el a prezentat un plan de reducere a puterii aristocraților maghiari, care i-au oprimat pe slavi în Imperiul Austro-Ungar, și s-a ocupat de acordarea de autonomie pentru peste 12 naționalități diferite. Numai o astfel de descentralizare ar fi putut asigura supraviețuirea Imperiului. El a rezistat presiunilor elitei maghiare și a asigurat pacea cu Rusia și Serbia, știind că francmasonii puternici francezi și maghiari nu doreau acest lucru. Prin urmare, asasinarea a fost bine planificata în Sarajevo.
În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca monarhiști convinsi și, prin urmare, anti-nazisti, descendenții familiei sale au fost închiși în Dachau, unde au ajutat evrei și țigani.
Dupa Razboi, familia Hohenberg a reusit sa-si pastreze doar castelul din Artstetten.
În acest an, intre 9-11 mai 2014, strănepoți ai arhiducelui au invitat, in Austria, un consilier al Mitropolitului Ilarion al Bisericii Ortodoxe din Afara Granitelor Rusiei, împreună cu icoana izvoratoare de mir a Tarului Nicolae al II-lea, din Moscova.
Cu aceasta ocazie, o minune a avut loc. In ziua de 10 mai, la castelul Artstetten din Austria Inferioară – falnic, cu cupole inalte, langa Dunăre – înaintea membrilor familiei și a mormântului arhiducelui, s-a oficiat o slujba a Acatistului, langa icoana Tarului-mucenic.
In acest moment, “fondul icoanei s-a schimbat și aura din jurul capului Tarului-Mucenic a inceput sa trimita raze de lumina, aurii; in plus, hainele ii straluceau iar fața sa părea ca ar prinde viata, gura părand sa se deschidă și buzele miscandu-i-se, ca și cum ar fi vorbit. Mâna acestuia a făcut semnul crucii, în semn de binecuvântare, și un parfum puternic a inceput sa fie emanat, parand ca figura acestuia este pe cale sa iasa din fundal” – ne-a informat, printr-un mesaj scris, Printesa von Hohenberg, Rosalia.
Toti cei prezenti au ramas profund impresionati si marcati.