Monday 7 july 2014

STIRI din ORTODOXIE – RELIGIE: Minune recent inregistrata in Austria

In urma cu cateva zile, in data de 28 iunie 2014, a fost marcat centenarul scurs de la asasinarea tragica, planificata de către francmasoni, a arhiducelui Austriei, Franz Ferdinand și soția sa Sophia, ducesa de Hohenberg. Aceasta a fost scânteia care a aprins Europa și, astfel, a dus la Primul Război Mondial. Planificata cu grijă de către francmasoneria internațională și efectuata de către un tânăr elev bosniac manipulat, asasinarea a distrus cu succes vechea Europă, pentru totdeauna, și a dus la căderea monarhiilor creștine. Deși avertizat să nu viziteze Sarajevo, de către guvernul imperial rus, cu care arhiducele s-a aflat în condiții excelente, in urma vizitelor sale cele mai cordiale la St Petersburg, în 1891 și 1907, el s-a hotarat totusi sa-si continue vizita.

Arhiducele devenise moștenitorul tronului austro-ungar, pe 19 mai 1896, la sărbătoarea Sfantului Iov și in ziua de naștere a viitorului Tar-Mucenic Nicolae al II-lea. În 1900, s-a căsătorit cu soția sa credincioasa, Sophia, din dragoste, și au fost foarte apropiati. În 1906, el a prezentat un plan de reducere a puterii aristocraților maghiari, care i-au oprimat pe slavi în Imperiul Austro-Ungar, și s-a ocupat de acordarea de autonomie pentru peste 12 naționalități diferite. Numai o astfel de descentralizare ar fi putut asigura supraviețuirea Imperiului. El a rezistat presiunilor elitei maghiare și a asigurat pacea cu Rusia și Serbia, știind că francmasonii puternici francezi și maghiari nu doreau acest lucru. Prin urmare, asasinarea a fost bine planificata în Sarajevo.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca monarhiști convinsi și, prin urmare, anti-nazisti, descendenții familiei sale au fost închiși în Dachau, unde au ajutat evrei și țigani.

Dupa Razboi, familia Hohenberg a reusit sa-si pastreze doar castelul din Artstetten.

În acest an, intre 9-11 mai 2014, strănepoți ai arhiducelui au invitat, in Austria, un consilier al Mitropolitului Ilarion al Bisericii Ortodoxe din Afara Granitelor Rusiei, împreună cu icoana izvoratoare de mir a Tarului Nicolae al II-lea, din Moscova.

Cu aceasta ocazie, o minune a avut loc. In ziua de 10 mai, la castelul Artstetten din Austria Inferioară – falnic, cu cupole inalte, langa Dunăre – înaintea membrilor familiei și a mormântului arhiducelui, s-a oficiat o slujba a Acatistului, langa icoana Tarului-mucenic.

In acest moment, “fondul icoanei s-a schimbat și aura din jurul capului Tarului-Mucenic a inceput sa trimita raze de lumina, aurii; in plus, hainele ii straluceau iar fața sa părea ca ar prinde viata, gura părand sa se deschidă și buzele miscandu-i-se, ca și cum ar fi vorbit. Mâna acestuia a făcut semnul crucii, în semn de binecuvântare, și un parfum puternic a inceput sa fie emanat, parand ca figura acestuia este pe cale sa iasa din fundal” – ne-a informat, printr-un mesaj scris, Printesa von Hohenberg, Rosalia.

Toti cei prezenti au ramas profund impresionati si marcati.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.