STIRI din SUDAN – Politica: Cel putin 10 crestini ucisi in bombardamentele aeriene

Cel puțin zece creștini s-a raportat ca ar fi decedat în bombardamentele aeriene repetate asupra obiectivelor civile din sudul Sudanului.

Pe parcursul ultimelor două luni, Fortele Aeriene Sudaneze au lansat atacuri repetate asupra satelor din Munții Nuba din Kordofanul de Sud, forțând miile de civili să se refugieze în peșteri. Unul dintre motivele din spatele atentatelor este uciderea creștinilor și non-arabilor.

Patru copii, o mamă care alapta și o femeie în vârstă s-au numarat printre cei morți în atacurile indreptate asupra satelor din Um Dorain. Cel puțin cinci biserici aparținând Bisericii Sudaneze a lui Hristos au fost bombardate, precum și un spital din zonă.

Zona, care se învecinează cu Sudanul de Sud, adaposteste populatie de etnici nuba, care au suferit mult timp discriminari din partea Khartoum-ului. Multi nuba sunt creștini; acestia alcatuiesc cea mai mare comunitate de creștini din Sudan.

Conform termenilor acordului de pace din 2005, care a pus capăt războiului civil din Sudan, oamenii din Kordofanul de Sud trebuia sa voteze dacă să se alăture sau nu Sudanului de Sud, dar guvernatorul de stat a suspendat procesul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.