Încercare de aprobare a “căsătoriile” homosexuale în UE

Miercuri, 14 ianuarie 2009, Uniunea Europeană a adoptat o rezoluţie care propune uniformizarea între statele membre a statutului legal al relaţiilor dintre persoanele de acelaşi sex. Liderii pro-life şi pro-familie au făcut un apel pentru un răspuns creştin puternic la această rezoluţie ce caută ca statele membre ale UE să adopte “căsătoriile” homosexuale şi să se legalizeze avortul chiar şi în ţările care apără nenăscuţii şi în care doar căsătoriile dintre un bărbat şi o femeie sunt recunoscute.

Rezoluţia, avându-l ca autor pe Giusto Catania, comunist italian, cheamă statele membre ale UE să garanteze accesul la “sănătatea şi drepturile sexuale şi reproductive”, termeni care denotă avortul şi sterilizarea, precum şi recunoaşterea uniunilor între persoane de acelaşi sex. Rezoluţia reprezintă următorul în pas în agenda activiştilor homosexuali europeni. Articolul 75, care îşi bazează argumentaţia pe Cartea Europeană a Drepturilor Omului, cheamă statele membre cu legislaţie pro-homoseuxală să “propună norme pentru recunoaşterea reciprocă a legislaţiilor existente, între statele membre, pentru a se garanta faptul că dreptul de liberă mişcare în cadrul Uniunii Europene pentru cuplurile de acelaşi sex se aplică în aceleaşi condiţii ca pentru cuplurile heterosexuale”.

Societatea pentru Protejarea Copiilor Nenăscuţi (SPUC) a dat un comunicat de presă în care spune că rezoluţia reprezintă o încercare de impunere a recunoaşterii universale a avortului ca drept uman. Anthony Ozimic, secretar al SPUC, a spus că în ciuda faptului că nici un tratat internaţional sau curte a drepturilor omului nu a recunoscut un astfel de act, rezoluţia cheamă ca avortul să fie recunosc ca un drept. “Liderii religioşi şi grupurile pro-life din Europa trebuie să termine cu complacerea vizavi de UE şi trebuie să îşi mobilizeze membrii pentru acţiuni pro-life”, a mai spus Ozimic.
“Mesajul pe care fiecare trebuie să îl audă este că dreptul la viaţă este cea mai importantă problemă politică, deoarece dreptul la viaţă este temelia indispensabilă a tuturor celorlalte drepturi.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.