STIRI din ORTODOXIE – Ucraina: Noul Patriarh al Bisericii Ucrainei va fi ales pe 13 august

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a luat decizia de a-și alege noul lider pe 13 august.

“Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene s-a întâlnit in data de 7 iulie, sub președinția Locțiitorului Mitropoliei, Mitropolitul Onufrie de Cernăuți și Bucovina, și a luat decizia unei intruniri a Adunarii Episcopilor la Kiev, pentru data de 13 august 2014”, arata un comunicat al Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice de sub Patriarhia Moscovei.

Liderul ucrainean al Bisericii Ortodoxe, Mitropolitul Vladimir (Sabodan) al Kievului și al Intregii Ucraine a murit pe 5 iulie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). El a fost lider al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a Patriarhiei Moscovei, in perioada 1992-2014.

In data de 24 februarie 2014, Mitropolitul Onufrie (Berezovski) de Cernăuți și Bucovina a fost ales Locțiitor al Mitropoliei Kievului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.