STIRI din Orientul Mijlociu – Biserica Catolica: Retorica iresponsabila israeliano-palestiniana naste violente

Vicarul Patriarhal Latin pentru Evrei, Rev. David Neuhaus, le-a vorbit catolicilor din Tara Sfanta, facand apel, alaturi de colegii sai din Adunarea Catolicilor din Țara Sfântă (ACOHL), ca vocile israeliene și palestiniene sa fie mai moderate, pentru a ușura tensiunile care au crescut într-un ciclu aparent nesfârșit de violențe.

In data de 8 iulie, Comisia Justiție și Pace a ACOHL a emis o declarație, în care condamna puternic cea mai recentă rundă de violențe, care i-a atras pe israelieni și palestinieni, cerand “schimbarea radicală” în atitudine și acțiune a liderilor.

Revr. Neuhaus a spus ca Adunarea își exprimă profunda îngrijorare față de “limbajul iresponsabil utilizat de o conducere care dorește să exploateze tragedia, în scopul perpetuarii tragediei”, precizeaza Radio Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.