STIRI din ECONOMIE – Sukuk: Parlamentul din Luxemburg se aliniaza obligatiunilor islamice “sukuk”

Actiunea are ca scop atragerea națiunilor din Golf, prin finante compatibile cu legea islamica Sharia.

Parlamentul Marelui Ducat al Luxemburgului a aprobat, ieri, un proiect de lege care permite vânzarea și revanzarea activelor imobiliare, în scopul emiterii primei obligatiuni financiare islamice din tara, “cheia pentru atragerea mai multor clienți din țările bogate din Golf”.

Ministerul de finanțe din Luxemburg poate acorda, de acum, certificate de investiții conforme cu legea islamică Sharia, cunoscute sub numele de “sukuk”, Sharia interzicand creditele bazate pe dobanda.

Ministerul a numit asta “o piatră de hotar în dezvoltarea continuă a finanțelor islamice în Marele Ducat al Luxemburgului”, actiunea “subliniind voința politică de diversificare și dezvoltare a piețelor alternative, în cadrul industriei serviciilor financiare, și de stabilire de servicii financiare diversificate la nivel mondial, in Marele Ducat”, conform Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.