STIRI din INVATAMANT: Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti nu se inchide

Cu referire la informaţiile apărute recent în presa românească despre “închiderea” Institutului Teologic Romano-Catolic din Bucureşti (ITRC), Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) a adus unele lamuriri, in cadrul unui comunicat. In cadrul acestuia se arata:

– ITRC este o instituţie de învăţământ superior, care a fost înfiinţată în 1992 de ARCB. Din 2004, programul de studii de licenţă “teologie didactică” a intrat în lichidare, din lipsă de studenţi. Activităţile didactice şi de cercetare, specifice cultului catolic, cu programe de studii acreditate de licenţă, de masterat şi de doctorat au fost integrate în Facultatea de Teologie Catolică şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti.

– ITRC nu poate fi închis decât de proprietarul în drept, adică de ARCB. Recenta hotărâre de guvern nu se referă la închiderea Institutului, ci a unui program de studii din cadrul ITRC, şi anume programul de studii de licenţă “teologie didactică” – se mai arata in comunicat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.