STIRI din ARHEOLOGIE – GRECIA: Colaborare cu Interpolul, in descoperirea artefactelor furate din tara

Ministerul grec al Culturii intenționează să coopereze cu Interpolul, în încercarea de a gasi aproximativ 100 de artefacte din Grecia, care au disparut dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial și, ulterior, in războiul civil din Grecia, conform jurnalului Kathimerini.

Inițiativa vine ca urmare a repatrierii, de la începutul acestei luni, a mai mult de 10.000 de artefacte datând din neolitic (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care au fost scoase ilegal din regiunea Tesalia, din centrul Greciei, de către arheologii nazisti, în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

“O multime de artefacte care au fost duse departe în timpul ocupației, sunt încă date dispărute”, a declarat Suzanna Houlia, șeful departamentului ministerului pentru documentarea si protejarea patrimoniului cultural, pentru Kathimerini.

Oficialii greci au început deja sa monitorizeze muzeele ​​internaționale importante, care afișează exponate de origine necunoscută din perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.