STIRI din Ucraina: desi atacata de artilerie, o Manastire ortodoxa ramane neatinsa

Zilele trecute, armata ucraineana, ajunsa in apropiere de Lugansk, a lansat un tir de artilerie asupra unui dispensar clinic regional, unde se afla si Mănăstirea Sfanta Olga, conform unor surse din manastire.

“A fost, evident, un răspuns la rugaciunea impotriva fratricidului, organizata de către clericii și surorile din mănăstire”, se arata intr-un mesaj. “Cu toate acestea, rugăciuni pentru pace sunt rostite zi de zi de către surorile mănăstirii, in combinație cu citirea continua a Psaltirii și a rugăciunii Sfantului Pahomie cel Mare, care, așa cum este cunoscut în general, a fost un războinic înainte de a primi botezul, iar dupa botez a devenit călugăr și a înființat prima mănăstire cenobitica creștina”.

Preoții Bisericii Sfantul Pantelimon din mănăstire oficiaza zi de zi Sfanta Liturghie, rostind slujbe de Acatist, si fac rugaciuni pentru protejarea rezidentilor aflati in pericol de moarte.

Numai prin mila lui Dumnezeu, biserica și interiorul manastirii nu au fost afectate de bombardament.

Prin mijlocirea Maicii Domnului, precum și a Printestei Olga Romanova și a Sfântului Mare Martir și Tămăduitor Pantelimon, nimeni nu a fost ucis.

Cu toate acestea, clădirile Policlinicii “și unele departamente ale dispensarului au fost deteriorate de schije. Multi pacienti se aflau acolo, in imposibilitatea de a părăsi sectiile de spital și de a se refugia in adăposturi”.

“Dupa cum se observa, armatei ucrainene nu-i pasa ca nimeni nu a fost avertizat in prealabil de bombardarea pe timp de noapte a spitalului si a manastirii”, marturisesc cei din manastire.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.