STIRI: Interzicerea si amendarea cersetoriei fac ca societatea sa fie mai cruda

“Interzicerea cerșetoriei nu va rezolva problemele oamenilor săraci, ci va face ca societatea noastră sa devina mai cruda”, a declarat managerul de proiect ortodox “In Ajutorul Oamenilor fara Adapost – Miloserdie”, Roman Skorosov, vizavi de răspândirea de informații în presa, la inițiativa Direcției din Moscova, a Afacerilor Interne, de a introduce amenzi pentru cerșetorie.

“Eforturile majore ale statului și ale organizațiilor publice ar trebui să fie îndreptate, nu catre pedeapsa, ci catre sprijinirea persoanelor care nu au mijloace de subzistență, care au devenit victime ale fraudei, ale unor activitati frauduloase, furturi, și acum trebuie să ceară de pomană”.

“În fiecare zi, ajutam persoane fără adăpost, pe cei care cer de pomană, și știu din experiența noastră că mulți dintre ei se întorc la o viață normală”, a adăugat Skorosov.

În același timp, conform reprezentantulului serviciului “Miloserdie”, trebuie cunoscut si faptul ca, printre cersetori, mai exista si impostori care lucrează ca parte a rețelelor criminale.“Agențiile noastre de aplicare a legii ar trebui să lupte tocmai cu aceste organizații criminale, dar în niciun caz cu cei care au într-adevăr nevoie de ajutor și cu cei care dau milostenie”, a spus el.

Roman Skorosov a amintit experiența negativa sovietică, atunci când persoanele cu handicap și persoanele fără adăpost au fost scoase din orașele mari, cu forța. “Sper că o astfel de practică inumană nu se va repeta în Rusia zilelor noastre”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.