STIRI PELERINAJE ORTODOXE: Sfantul Serghie de Radonej, la 700 de ani. 350.000 de pelerini la Sergiev Posad

Pana la 350.000 de pelerini sunt asteptati sa vina la Sergiev Posad, pentru a sărbători aniversarea a 700 de ani de la nașterea Sfantului Serghie de Radonej.

Cu ocazia acestei sarbatori, traficul de vehicule va fi restrictionat în Sergiev Posad, a declarat Interfax, facand trimitere la serviciul de presă al Poliției Rutiere Regionale a Moscovei.

In perioada 15-20 iulie, un număr limitat de vehicule va putea trece în zona Sergiev Posad, excepție facand cele cu permise speciale care au fost emise pentru rezidenți și vehiculele implicate în susținerea vieții orașului.

Organizatorii au amenajat cinci locuri de parcare, la intrarea în oraș, cu o capacitate totală de 13.500 de masini. Numărul total de autobuze care opereaza zilnic este de 72 și mai exista alte 10 de rezervă. În partea centrală a orașului, o zonă pietonală a fost organizata.

Pentru siguranța rutieră, există planuri de implementare a mai mult de 400 de ofițeri de poliție de trafic, mai mult de 150 de vehicule de serviciu, 30 de tractoare auto, 19 tractoare si 22 de camioane care sa serveasca la eventuale deblocari.

Astazi, 16 iulie, o procesiune are loc de la Mănăstirea Sfantul Acoperamant, din Sergiev Posad, pana la Lavra Sfânta Treime-Serghie. Numărul declarat de participanți la această procesiune este de aproximativ 15.000 de oameni. Lungimea totală a traseului este de… 14,5 km, iar durata acestuia este de aproximativ… 7 ore.

Anterior, se raportase ca Sergiev Posad era gata să primească doar până la 100.000 de pelerini.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.