publicat în: Arhivă

Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Constanţa

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare în Arhiepiscopia Tomisului

Sâmbătă, 17 ianuarie, începând cu ora 9.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Constanţa, lăcaş de cult ocrotit de Cuviosul Antonie, prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 17 ianuarie.

Biserica a fost înfiinţată în anul 2001, imediat după venirea Înaltpreasfinţitului Teodosie la Tomis, fiindu-i atribuit ca loc de construcţie suprafaţa de 1100 mp, la intersecţia străzilor Ştefăniţă Vodă şi Dionisie cel Mic, în spatele „Galeriilor Soveja”, Constanţa. Pe data de 6 aprilie 2003, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Teodosie a săvârşit prima Sfântă Liturghie şi a binecuvântat paraclisul cu untdelemn sfinţit şi aghiasmă.

Duminică, 18 ianuarie 2009, începând cu ora 9.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. Răspunsurile liturgice vor fi date de corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

La sfârşitul slujbei, monseniorul Ştefan Ghenţa, vicar romano-catolic Episcopal de Dobrogea, însoţit de credincioşi romano-catolicii vor veni la Catedrală. Acţiunea face parte din cadrul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creştină (18-25 ianuarie 2009).