STIRI ORTODOXIE: Intronizarea Episcopului Andrej de Austria-Elvetia – 20 iulie 2014

Urcarea pe tron ​​a noului-ales Episcop Andrej de Austria-Elveția (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in Viena, în Biserica Învierii lui Hristos, va avea loc pe 20 iulie 2014, după Sfânta Liturghie, care va fi oficiata de către Sanctitatea Sa Irineu, Arhiepiscop de Pec, Mitropolit de Belgrad-Karlovac și Patriarh sârb.

La slujba, vor fi prezenti multi episcopi ai Bisericii Sârbe și din alte Biserici locale surori, alaturi de preoți, călugări si credinciosi.

Cei mai înalți reprezentanți ai Bisericii Catolice din Austria, autoritățile de stat, mai multe organizații bisericești din lume, precum și oameni importanți din Serbia, Republica Srpska, Grecia, Rusia, România, Bulgaria, Germania, călugări din comunitățile monahale din Muntele Athos, profesori de la Institutul ortodox al Universitatii din Munchen, reprezentanți ai Consiliului Mondial al Bisericilor și ai Conferința Bisericilor Europene vor participa la intronizare​​.

Ca Episcop Vicar al Patriarhului Sârb, cu titlu de Episcop de Remesiana, a fost ales in Belgrad, 16-27 mai 2011.

Din 2011 până în 2014, el a fost șeful Biroului Sanctitatii Sale Patriarhul sârb, in Belgrad.

Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe l-a ales ca Episcop al Eparhiei de Austria-Elveția și Malta, cu sediul la Viena, în Austria, în timpul sesiunii ordinare din 24 mai 2014.

Noul episcop al Bisericii Ortodoxe Sârbe vorbește câteva limbi străine: germană, greacă, italiană, engleză și franceză; știe rusă, latină, ebraică și arabă. Este cunoscut ca unul dintre cei mai buni cunoscători ai cantarilor bisericesti, iar oamenii il cunosc ca lector entuziast și predicator inspirat in Vestirea lui Hristos. Pe Internet, de o lungă perioadă de timp, admiratorii săi s-au bucurat de publicarea unor articole, pe un site-web multinlingv (sarba, greaca, germana – www.cilerdzic.com).

În timpul slujirii sale indelungate în Biserica Ortodoxă Sârbă, el a participat la mai multe conferinte inter-bisericești și internaționale, la dialoguri teologice și dezbateri, in Europa, Africa și Asia. Acesta a fost trimis de Biserica Sârbă Ortodoxa în Consiliul Mondial al Bisericilor și Conferința Bisericilor Europene de la Geneva. De asemenea, el a fost membru al delegației oficiale a Bisericii Sârbe în Alexandria și Constantinopol.

Este membru al multor inițiative de pace si asociatii europene.

În timpul războiului civil nefericit din fosta Iugoslavie 1992-1995 și 1999, el a fost cunoscut printre oameni ca parintele duhovnicesc al orfanilor de război, al invalizilor de război și refugiaților, intrucat, ca frate al Mănăstirii Kovilj și grefier al Patriarhiei Sârbe, in colaborare cu instituțiile bisericești din Grecia, Germania, Austria, Italia și Franța, i-a primit și îngrijit pe toti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.