MH17 in Ucraina – avion malayezian prabusit:  Cele 10 intrebari care trebuie puse autoritatilor din Kiev-

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Anatoli Antonov, a criticat țările occidentale, pentru ca s-au grabit sa traga concluzii atât de rapid după ce aparatul de zbor MH17 s-a prăbușit, joi, în zona de conflict din estul Ucrainei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Acesta a declarat, pentru Televiziunea RT, că are 10 întrebări pentru autoritățile din Kiev.

“Ei încearcă să arate lumii întregi că noi [Rusia] suntem responsabili de accident. Este foarte ciudat că, fără nicio dovadă, colegii din mass-media occidentala si-au dorit neaparat sa găsească pe cineva care sa fie responsabil pentru accident”, a spus Antonov (foto).

Cele 10 intrebari care ar trebui puse celor de la Kiev, sunt:

1. Imediat după tragedie, autoritățile ucrainene au dat vina intr-un mod firesc pe forțele de auto-apărare. Pe ce s-au bazat aceste acuzații?

2. Poate vorbi, Kievul, detaliat, despre faptul ca foloseste lansatoare de rachete BUK în zona de conflict? Și, de ce au fost aceste sisteme detasate acolo, mai intai de toate având în vedere faptul că forțele de auto-apărare nu au nici macar avioane?

3. De ce autoritățile ucrainene nu fac nimic pentru a configura o comisie internațională? Când isi va incepe o astfel de comisie activitatea?

4. Armata Ucraineana este dispusa să lase anchetatorii internaționali sa vada inventarul rachetelor aer-aer și sol-aer, inclusiv al celor utilizate de lansatoarele SAM?

5. Poate avea comisia internațională acces la datele de urmărire, din surse de încredere, a deplasarilor de avioane ucrainene în ziua tragediei?

6. De ce controlorii de trafic aerian din Ucraina au permis avionului să se abată de la traseul obișnuit spre nord, catre “zona de operare anti-terorista”?

7. De ce spațiul aerian de deasupra zonei de razboi nu a fost interzis zborurilor civile, mai ales că zona nu era acoperită în întregime de sistemele de navigație radar?

8. Cum pot comenta oficialitatile de la Kiev rapoartele din mass-media sociala, conform carora un controlor de trafic aerian spaniol, care lucrează în Ucraina, marturiseste ca au existat două avioane militare ucrainene de zbor, alături de Boeing-ul 777, pe teritoriul ucrainean?

9. De ce a început Serviciul de Securitate al Ucrainei sa prelucreze inregistrarile din comunicațiile dintre controlorii de trafic aerian din Ucraina și echipajul Boeing, și sistemele de stocare a datelor de la radarele ucrainene, fără a aștepta sosirea anchetatorilor internaționali?

10. Ce lecții a invatat Ucraina de la un incident similar, din 2001, când un Tu-154 rusesc s-a prăbușit în Marea Neagră? Pe atunci, autoritățile ucrainene au negat orice implicare din partea Forțelor Armate ale Ucrainei, până cand dovezi incontestabile au dovedit ca Kievul a fost vinovat?

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.