STIRI Politica: Biserica Ortodoxa isi va juca rolul sau pozitiv in Orientul Mijlociu si Ucraina

Conform Itar-Tass, Președintele rus Vladimir Putin a declarat ca spera ca Biserica Ortodoxă sa isi demonstreze contribuția la stabilirea păcii în Orientul Mijlociu.

Putin, care s-a întâlnit cu reprezentanții Bisericilor Ortodoxe locale, in Manastirea Sfânta Treime – Sfantul Serghie, vineri (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a declarat ca, din păcate, Orientul Mijlociu a fost rupt de mai multe conflicte, de mai mulți ani.

“Dar, eu sunt sigur că prezența Bisericii Ortodoxe va juca un rol pozitiv în promovarea unei apropieri între părțile aflate în conflict”, a subliniat Președintele.

“În cele din urmă, toată lumea va ajunge la pace. Numai ca, este important ca acest drum sa devina cât mai scurt posibil, pentru a evita pierderile uriașe pe calea pacii”, a spus Putin.

De asemenea, “am de gând să-i cer Patriarhului Kirill să-și aducă contribuția sa puternică la procesul de pace din Ucraina”, a spus Putin.

“Noi credem că pacea trebuie să vină în Ucraina, cât mai curând posibil. Toate părțile aflate în conflict ar trebui să stabilească contacte directe, reciproc, cât mai curând posibil”, a subliniat Președintele, adăugând că părțile aflate în conflict ar trebui să înceteze imediat ostilitățile militare și participe la discuții de pace.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.