Expozitie : Argila, lâna si matase – Arthis – Casa de Cultura Belgo-Româna

Arthis – Casa de Cultura Belgo-Româna organizeaza expozitia de tapiserie, ceramica si pictura pe matase “Argila, lâna si matase” a artistei Liliana Anastasescu-Udrescu, Vernisajul va avea loc : vineri, 23 ianuarie 2009 începând de la ora 19.00 la Arthis,33 Rue de Flandre, 1000 Bruxelles
Expozitie deschisa : 23.01 – 15.02.2009. detalii

Liliana Anastasescu-Udrescu este absolventa a sectiei de arte decorative a Institutului de Arte din Bucuresti (1968) si a Academiei de Arte Frumoase de la Woluwé-Saint-Pierre, Bruxelles (1995).

Dupa o cariera de profesor si creatoare de modele de tapiserie în România, Liliana Anastasescu-Udrescu lucreaza în Belgia, începând din 1990, ca animatoare pentru diverse ateliere artistice din Bruxelles. Ea a expus în mai multe orase din România pâna în 1987 iar începând din 1991 putem regasi tapiseriile sale, gravurile, pictura pe matase si ceramica sa la Galeria „Point de Repère” din Louvain-la-Neuve si la „Maison des Artistes” din Anderlecht, Bruxelles.

„Arta sa reiese din simbolistica care îsi are radacinile în timp si în teritorii ancestrale, atunci când nu este eternitatea însasi ce straluceste în frumusetea culorilor sale.”

Marian Mitea – Director la Academia de Muzica din Woluwe-Saint-Pierre, Bruxelles

„… în constructia imaginii, artista dovedeste o înclinatie spre poetica narativa, în timp ce, în alegerea temelor sale, ea tinde mai ales spre o delicatete si o candoare lirica fara pereche.”

Octavian Barbosa 1976 – Dictionarul artistilor români contemporani, Ed. Meridiane, Bucuresti

33 Rue de Flandre, 1000 Bruxelles
Tel: 0032 2 511 34 20; info@arthis.org; www.arthis.org

Cu sprijinul : Primariei Orasului Bruxelles, Comunitatii Franceze, Comunitatii Flamande, Comisiei Comunitare Flamande si WBI (Valonia Bruxelles International)

(Surse: ag. RomBel.com & https://www.agenda.be/fr/DevEvent/188221/entre-terre-laine-et-soie.rvb?month=12&year=2008)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.