Vatican – Gaza: apelul Papei în sprijinul eforturilor de “oprire a tragediei”

18 ianuarie 2009:

Papa Benedict XVI a cerut duminică sprijinul în eforturile depuse de cei care “încearcă să oprească tragedia” din Gaza, cu câteva ore înainte de reuniunea la nivel înalt din Egipt, la Sharm el-Sheikh.

Conducătorul Bisericii Catolice i-a încurajat “pe cei care, de o parte şi de cealaltă, cred că există loc pentru toţi, în Ţara Sfântă.”

El speră ca aceştia să poată “ajuta populaţia să iasă dintre ruine şi din teroare şi să preia cu curaj dialogul în dreptate şi adevăr.”

“Este singura modalitate prin care se poate de fapt deschide un viitor al păcii pentru copiii din această iubită regiune”, a spus papa, vorbind la tradiţiona rugăciune Angelus, la Vatican.

Benedict al XVI-lea se roagă pentru “sutele de copii, bătrâni, femei, victime nevinovate ale violenţelor fără precedent.”

De asemenea, acesta a solicitat “susţinerea prin rugăciune, a eforturilor multor persoane de bunăvoinţă, care lucrează în sensul stopării tragediei. Eu sper în restabilirea armistiţiului şi în soluţiile paşnice şi de durată”, a spus el.

Încetarea focului anunţată în mod unilateral de către Israel a intrat în vigoare duminică, la 00:00 GMT, după 22 zile de război împotriva Hamas, care au dus la mai mult de 1200 de decese în rândul palestinienilor.

Fortele aeriene din Israel, cu toate acestea, a ripostat duminică dimineaţa, la tirul mai multor rachete ce vizau sudul Israelului.

La summitul de la Sharm el-Sheikh, duminica dupa-amiază s-au întâlnit în cadrul co-prezidat de preşedintele egiptean Hosni Mubarak şi Nicolas Sarkozy, Secretarul General al ONU Ban Ki-moon şi şefii de stat sau de guvern din Germania, Spania, Marea Britanie, Italia, Cehia, Turcia, Iordania.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.