BORDEAUX – Spectacolele Arthur şi Macias anulate: Marele Rabin din Franţa îngrijorat

Marele rabin din Franţa, Gilles Bernheim, aflat în “vizită pastorală” duminică la Bordeaux, şi-a exprimat “îngrijorarea” după anularea unei spectacol al animatorului Arthur, vineri, în Ardèche, şi a unui concert al Cântăreţului Enrico Macias, programat pentru data de 23 ianuarie, în Mauritius.

“Ce s-a întâmplat atât în raport cu Enrico Macias cât şi cu Arthur, sugerează cel puţin o idee despre evrei, care mă îngrijorează”, a declarat Gilles Bernheim presei.

“Vorbim despre “anti-ceva , sau anti-altceva”, dar nu putem să nu observăm antisemitismul, atâta timp cât evreii sunt stigmatizaţi pentru numele lor, pentru prezenţa lor în societate şi pentru realizări”, a adăugat el.

Animatorul, producătorul şi comediantul Arthur a anulat spectacolul său după ce mai mulţi protestatari au reclamat oprirea bombardamentelor din Gaza, spectatorii fiind invitaţi să se retragă din sală, anunţă o sursă din Prefectură.

Concertul lui Enrico Macias, programat pentru data de 23 ianuarie, în Port Louis, Mauritius, în apropierea unui oraş locuit mai ales de către musulmani, a fost anulat de catre organizatori, datorită unor controverse provocate de participarea artistului într-un marş de susţinere a Israelului, la începutul lunii ianuarie, la Paris.

Preşedintele consitoriului central din Paris, Joel Mergui, prezent de asemenea, în această duminică, la Bordeaux, luând parte la o ceremonie la Sinagoga Mare, pentru comemorarea unui raid din ianuarie 1944, a declarat că “aceste restricţii sunt un foarte prost simptom al democraţiei noastre”.

“Vedem în ultimele săptămâni o creştere semnificativă a actelor antisemite şi asta ne face să ne îngrijorăm”, a adăugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.