Papa apără „căsătoria ca relatie indisolubilă între bărbat şi femeie” (Mexico City)

Papa Benedict XVI a apărat duminică familia formată indisolubil prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, faţă de alte forme de „trai în comun”, într-un mesaj radiotelevizat destinat celei de-a VI-a Reuniuni Mondiale a Familiei, care a avut loc în Mexic.

Benedict al XVI-lea, care şi-a abandonat călătoria în Mexic din motive de sănătate, a intervenit oficial, în direct, la întâlnirea dedicată familiei, printr-o videoconferinţă din Vatican.

Misiunea “educativă a familiei” este “împiedicată de un înşelător concept de libertate, în care capriciile şi impulsurile individuale subiective sunt ridicate la rang suprem”, a spus el în faţa a 20.000 de catolici reuniţi la Basilica de Guadalupe, conform organizatorilor.

“Prin rolul său social esenţial, familia are dreptul să fie recunoscută în propria identitate şi nu să fie confundată cu alte forme de trai în comun”, a spus acesta într-un prim mesaj.

Pe parcursul întâlnirii pe tema familiei, deschise miercuri, vorbitorii au subliniat angajamentul Bisericii de a-şi apăra tradiţionala familie, spre deosebire de structura uniparentală şi uniunea homosexuală.

Aceasta a fost prima întâlnire care s-a derulat fără prezenţa papei, de la fondarea ei de către Ioan Paul al II-lea, în 1994.

Mexicul, in care 88% dintre cele 105 milioane de persoane respectă religia catolică, numără 5 milioane de mame singure, iar capitala federală, Mexico, a legalizat avortul, divorţul “express” si uniunea homosexuală.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.