Neo-Nazismul din Europa ingrozeste Israelul. Grecia si Ungaria, avertizate direct

Israelul catre Europa: nu vă aliati cu neo-nazistii!

Israelul le-a cerut partidelor de dreapta din Europa, ieri, să evite asocierile “neo-naziste, rasiste”, spunând că nu va recunoaște blocurile politice cu legături cu astfel de grupuri, conform Reuters.

După victoriile răsunătoare din cadrul alegerilor din 22-25 mai 2014 pentru Parlamentul European, diferite partide naționaliste și anti-imigrație au negociat formarea de coaliții. Schimbarile de dreapta de pe continent reflectă în mare măsură problemele politice interne, dar acestea au provocat neliniști în interiorul statului evreiesc, creat în urma Holocaustului nazist, care are un comerț puternic și relații diplomatice cu Europa.

“Consolidarea semnificativă a partidelor care au un caracter neo-nazist, rasist, este foarte ingrijoratoare”, a declarat Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, potrivit unui comunicat citat de VoR.

Țările europene ar trebui să examineze cu atenție noile tendințe, a zis Lieberman, numind partidul unguresc Jobbik și pe cel grecesc Golden Dawn, ca inscriindu-se între partidele pe care Israelul le considera “nelegitime”.

El a cerut partidelor europene moderate, de dreapta, sa nu se alieze cu ele. “O facțiune care include un astfel de partid va fi anulata, în ceea ce ne privește”, a declarat Lieberman, un ultra-naționalist conservator în guvernul de coaliție al Primului-Ministru Benjamin Netanyahu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.