Acoperişul unei biserici din Sao Paolo s-a prăbuşit: cel puţin şapte decese

Cel puţin şapte persoane au pierit şi 57 au fost rănite, în uirma prăbuşirii unui acoperiş al unei biserici peste credincioşi, duminică la Cambuci, în sudul Sao Paulo, au declarat serviciile de urgenţă din zonă.

Accidentul a avut loc la lăsarea serii, la biserica apostolică Cambuci, celebră pentru că în decembrie 2005, a fost locul căsătoriei fotbalistului brazilian Kaka.

Un număr necunoscut de persoane se aflau încă sub moloz, astăzi dimineaţă şi numărul morţilor ar putea deci creşte, conform Centrului Operaţional de Pompieri (Cobom).

Pompierii au spus că au fost sute de credincioşi în clădire, dar Biserica din Cambuci a spus într-un comunicat că “doar” aproximativ şaizeci de persoane au fost prezente la momentul respectiv în biserică.

“A fost un răsunet şi toată lumea a fugit imediat, am văzut mulţi oameni răniţi, cuprinşi de panică, strigând, haos”, a spus un credincios jurnaliştilor. El a adăugat că “după aceea mai mulţi oameni au încercat să-i salveze pe cei îngropaţi.”

În timpul nopţii, la lumina proiectoarelor, pompierii s-au ocupat de decoperirea victimelor de sub încărcătura de moloz a fostului acoperiş.

Cincizeci de unităţi de pompieri şi de apărare civilă, au fost expediate la locul accidentului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.