Ucraina: Biserica Patriarhiei Moscovei a ramas singura neutra politic in conflict

“Biserica Ortodoxă Rusă a luat o poziție misionară, care este mai presus de o poziție politică. Această poziție este una concilianta. Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a subliniat, în mod repetat, că nicio altă poziție nu poate exista”, le-a declarat, reporterilor, Vladimir Legoyda – seful Departamentului de Informatii al Bisericii – in Sankt-Petersburg, in aceste zile, în urma unei întâlniri a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Biserica Ortodoxa Ucraineana a Patriarhiei Moscovei a ajuns sa fie singura organizație religioasă, din Ucraina, care nu s-a implicat de nicio parte a conflictului, a mai spus Legoyda.

“Dintre organizațiile religioase din Ucraina, Biserica Ucraineana a Patriarhiei Moscovei este practic singura organizatie religioasa care a reușit să evite tentația politizarii poziției sale, neasociindu-se cu niciuna dintre parti, în acest conflict”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.