Cipru-Turcia: un nou acord intre lideri, privind finalizarea negocierilor

Președintele cipriot grec Nicos Anastasiades și liderul cipriot turc Dervis Eroglu au cazut de acord să finalizeze negocierile curente, cât mai curând posibil.

Președintele Nicos Anastasiades și liderul cipriot turc Dervis Eroglu s-au întâlnit ieri, pe fostul aeroport Nicosia, pentru trei ore și jumătate.

După sfârșitul intalnirii, reprezentantul special al ONU în Cipru, Lisa Buttenheim, a oferit o declarație, in care a aratat că cei doi lideri au avut o intrunire prietenoasa și pozitiva.

Ea a adăugat că liderii au convenit să se întâlnească de două ori pe lună, următoarele reuniuni avand loc in zilele de 23 iunie și 7 iulie. Anastasiades și Eroglu se întâlnisera ultima dată pe 21 mai, la o cină cu Vicepreședintele american Joe Biden.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.