Papa Francisc: mai este o zi pana la intalnirea cu Aram I

Pe 5 iunie, Aram I, Catolicosul Bisericii Apostolice Armene a Ciliciei, va vizita Roma, pentru a se întâlni cu Papa Francisc. Aram a fost ales Catolicos de Cilicia si Antelias în 1995.

Biserica Armeană este formata din două catolicosate și două patriarhii, și numara aproximativ șase milioane de credincioși. Cele două catolicosate, de Etchmiadzin și Antelias, sunt în deplină comuniune, dar ele sunt independente din punct de vedere administrativ. Patriarhia Armeană a Ierusalimului și Patriarhia Armeana de Constantinopol se raporteaza la Etchmiadzin, pentru probleme spirituale.

În urma Conciliului Vatican II, noi relații s-au dezvoltat între Biserica Catolică și Biserica Armeană. Reprezentanții celor două catolicosate, de Etchmiadzin și Antelias, sunt membri ai Comisiei Mixte Internaționale pentru Dialog Teologic între Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe Orientale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.