Turcia: 25.000 de politisti si vehicule blindate, in Piata Taksim. Arestari

Tunurile cu apă și gazele lacrimogene au ajutat Poliția turcă sa-i disperseze pe manifestanții care au incercat in aceste zile sa marcheze prima aniversare a protestelor din Gezi Park (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Piața Taskim din Istanbul, cel mai mare oras al Turciei, a fost practic izolată de 25.000 de politisti, care i-au împiedicat pe cetățeni sa ajunga la locul de desfășurare a manifestatiei. Vehiculele blindate au fost, de asemenea, utilizate pentru a proteja o interdicție privind adunările, impusa de guvern pentru acest weekend.

Unii oameni, totuși, au gasit cai prin care sa ajunga in piață și au urmat ciocniri, potrivit BBC. S-au inregistrat demonstratii, in capitala Ankara și in orașul sudic Adana.

Aproximativ 120 de persoane au fost reținute în Istanbul și 50 în Ankara, conform rapoartelor Tagesschau, care au citat estimările Poliției turce.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.