Proteste la Muntele Templului: REZERVAT EVREILOR!

Ca parte a sărbătorii evreiești Shavuot, sute de evrei au putut să viziteze Muntele Templului, ieri, fără a fi incurcati de vreun credincios musulman in ritualul lor. Alte porti de acces din zonă au fost ținute închise de către serviciile secrete israeliene, pentru a preveni intrarea palestinienilor și pentru a indeparta posibilitatea oricarei altercatii intre cele două grupuri religioase.

“Doar câtiva musulmani în vârstă au putut fi văzuti, în această dimineață, pe Muntele Templului”, a raportat un post de radio israelian.

La câteva ore mai târziu, conform agentiei italiene Ansa, zona a fost închisă pentru evrei și a fost deschisa pentru credincioșii musulmani.

Astazi, in cea de-a doua zi de Shavuot, închinătorii evrei vor avea din nou accesul “rezervat”, timp de trei ore dimineața și una după-amiaza.

Liderii musulmani au emis o declarație, acuzând Israelul de comiterea unei “profanari”. Israelul, spun ei, caută să impună “divizarea temporală” a sit-ului sfant, pentru ambele religii, permitand cu intermitenta accesul fiecareia dintre parti.

Conform muftiului Ierusalimului, Sheikh-ul Muhammad Hussein, intervenția internațională – în special din lumea musulmană – a devenit necesara, pentru a “pune capăt acestei atitudini arogante”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.