Mitropolitul Moldovei discuta cu mai multi ambasadori europeni, despre valorile crestine

Ambasadorii Poloniei, Ungariei, Cehiei și Slovaciei, s-au întâlnit ieri la Palatul Mitropolitan al Mitropoliei Republicii Molodova, de sub Patriarhia Moscovei, cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir.

În cadrul dialogului purtat cu diplomații, conform unui raport al Mitropoliei, Chiriarhul a subliniat în mod deosebit valoarea tradiției creștine pentru civilizația europeană, atât prin modelul de viață pe care îl oferă tinerilor, cat și prin bogata tradiție cultural-spirituală pe care o oferă contemporaneității.

În acest context, Întâistătăorul și-a exprimat speranța că aceste țări, care ocupă un loc aparte în comunitatea europeană, prin istoria punctată de o puternică trăire creștină, vor fi și în continuare purtătoare a valorilor constructive și vor contribui la consolidarea Europei în jurul acestora.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.