ONU continua sa prezinte avortul ca pe un “drept”

In urma cu o zi, a fost lansata cea mai nouă versiune a documentului de lucru pentru Obiectivele Dezvoltarii Durabile. Aceasta include termenul controversat de “drepturi de reproducere”, care legalizeaza avortul. Statele membre și agențiile non-guvernamentale au cerut ca termenul să fie omis.

Cei care pledează pentru avort au fost întotdeauna foarte agresivi, dar este șocant să vezi cum folosesc o nouă tactică. Din păcate, statele membre pro-viață și pro-familie au capitulat, recent, pe tema “drepturilor de reproducere” și a avortului, în favoarea interzicerii problemelor “LGBT” la nivelul Organizației Națiunilor Unite.

Negocierile ONU vizeaza obiectivele viitoare ale dezvoltarii internaționale, care vor fi în vigoare in perioada 2015-2030. Conform unui raport al publicatiei catolice Zenit, grupurile pro-life nu ar fi singurele inscrise în lupta pentru eliminarea termenilor legati de avort din documentele ONU. În cadrul ultimului grup deschis de lucru, țări din multe părți ale lumii au respins această referire. Printre acestea se numara Grupul 77 + China, Grupul african, Grupul țărilor din Africa de Sud, Grupul arab, Bangladesh, Brazilia, Egipt, Indonezia, Kazakistan, Nicaragua, Qatar și Arabia Saudită.

Cea mai noua tactica folosita cu succes înca din aprilie, anul trecut, în timpul Comisiei Anuale pentru Populație și Dezvoltare, va continua, cel mai probabil, sa fie pusa în aplicare. Drepturile sexuale, un termen care nu se găsește în Dreptul Internațional și este definit de către International Planned Parenthood Federation ca incluzand orientarea sexuală și identitatea de gen, a fost folosit ca subiect de negociere pentru a include problema avortului.

Statele membre care au dorit să blocheze referirile la comportamentul homosexual, au fost presate, in schimb, sa accepte problema avortului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.