Manastirea istorica grec-ortodoxa Sf Gheorghe, din Vechiul Cairo: deschidere oficiala

Restaurarea de amploare a Mănăstirii grec-ortodoxe istorice Sfantul Gheorghe, din Vechiul Cairo, se afla in etapa finală.

Manastirea este o rotonda unica în Orientul Mijlociu, proiectul fiind realizat cu binecuvântarea Patriarhului Alexandriei și al Întregii Africi, Teodor al II-lea.

Conform editiilor de stiri in limba greaca, deschiderea oficială a mănăstirii este pregatita să aibă loc in măreție și splendoare, și în prezența unor figuri de frunte, spirituale, ale Bisericii Ortodoxe, și a anumitor lideri de state.

Deschiderea va avea loc în lunile următoare, deși o anumită dată nu a fost programată, încă.

“Renovarea complexului vechii Bazilici și Mănăstirii Patriarhale Sfantul Gheorghe din Vechiul Cairo, care este un altar pan-ortodox și universal de mare importanță religioasă și spirituală, este punctul culminant al multiplelor activități de renovare”, se arata intr-un raport al Patriarhiei Alexandriei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.