Regele a abdicat: zeci de mii de spanioli ies in strada. Reuniune de urgenta a ministrilor

Zeci de mii de spanioli, din aproximativ 50 de orașe din Spania, au ieșit în stradă in aceste zile, pentru a cere un referendum privind viitorul monarhiei, după ce regele Juan Carlos I a anuntat abdicarea sa (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Poliția a estimat ca aproximativ 20.000 de oameni s-au adunat în piața din Madrid, Puerta del Sol și 5000 în Piața Catalunya din Barcelona, fluturând steagul independenței catalane și facand apel la un vot privind independența regiunii lor, care ar urma sa aiba loc pe 9 noiembrie, in acest an.

Premierul Mariano Rajoy, conform agentiei italienesti Ansa, i-a convocat pe miniștrii săi, pentru o reuniune de urgenta a cabinetului, si a purtat discutii despre următorii pași.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.