Intalnire intre Obama si noul Presedintele ales al Ucrainei

Președintele american Barack Obama i-a declarat președintelui ales ucrainean Petro Poroșenko că Washingtonul va “ramane în spatele poporului ucrainean”, în anii care vin.

La o întâlnire care a avut loc în capitala Poloniei, Varșovia, ieri, Obama i-a marturisit lui Poroșenko ca a fost impresionat de viziunea acestuia despre cum să se ocupe de criza din Ucraina. El a spus ca acest lucru se datoreaza, in mare parte, “experienței sale ca om de afaceri” (Poroșenko este cunoscut sub numele de “regele ciocolatei”, în țara sa), conform publicatiei bulgaresti Novinite.

El a fost citat de BBC, ca numind alegerea sa in alegerile din prezidențiale din 25 mai, o “alegere înțeleapta” pentru conducerea Ucrainei.

Președintele Statelor Unite crede ca Poroșenko ii reprezintă pe ucrainenii care “resping violența”, și că el înțelege “speranțele și aspirațiile” compatriotilor sai.

Obama a mai promis, de asemenea, suport pentru Ucraina în eforturile sale de a asigura securitatea energetică, intr-o perioada in care au loc dispute vizavi de stabilirea prețurilor la gaze cu furnizorul rus Gazprom.

Poroșenko va fi investit în funcția de Președinte, in aceasta sâmbătă.

Ambii lideri s-au aflat, ieri, în Varșovia, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a primelor alegeri libere din Polonia.

Cu aceasta ocazie, Obama a condamnat inca o data ceea ce el a numit “agresiunea Rusiei asupra Ucrainei”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.