Patriarhul Bartolomeu merge din nou la Vatican: duminica, 8 iunie

Patriarhul Ecumenic a acceptat invitația din partea Papei Francisc, și se va afla in Vatican cu Președinții Mahmoud Abbas și Shimon Peres.

La întâlnirea de rugaciune pentru pace în Țara Sfântă, organizata de Papa Francisc la Vatican, in acesta duminică, 8 iunie 2014, va fi prezent si Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu.

Vatican Insider a primit această informatie din surse sigure din cadrul Patriarhiei. Decizia va fi făcută publica oficial abia astazi, cel mai probabil, după ședința Sinodului, în care Patriarhul va prezenta inițiativa.

Papa Francisc a lansat aceasta invitatie în cadrul intalnirii care a avut loc la Patriarhia grec-ortodoxa de pe Muntele Măslinilor, din Ierusalim. Patriarhul Constantinopolului a acceptat invitația, deși si-a rezervat dreptul de a da un raspuns ulterior.

Prezența celor doi, alaturi, cu ocazia sosirii Președinților israelian si palestinian la Vatican, este un semn important al angajamentului creștinilor pentru pace, în Țara Sfântă. Aceasta mărturisește că Bisericile “surori”, intenționează să continue pe aceeasi cale, sustine Vatican insider.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.