Cultul bunastarii, la tineri: este mai comod sa cresc o pisica sau un caine, decat un copil!

Papa Francisc a indemnat cuplurile să aibă copii, si sa nu incerce sa-i inlocuiasca caini sau pisici.

Luni, Papa Francisc i-a avertizat pe părinți împotriva înlocuirii copiilor cu caini si pisici. Potrivit acestuia, moda aceasta duce la “amărăciunea singurătatii”, la varsta batranetilor.

Avertismentul a fost lansat în timpul Messei zilnice (Liturghie catolica) tinute în capela Santa Marta. Cincisprezece cupluri căsătorite au fost prezente la Messa din interiorul Vaticanului.

Totodata, acesta a mai vorbit despre credință, perseverență și fertilitate, în menținerea unei căsătorii creștine. Papa Francisc a criticat familiile care au ales în mod deliberat să nu aibă copii. El a declarat că această decizie a fost influențată de cultul “bunăstarii”.

“Puteți merge sa explorati lumea, mergeti în vacanță, puteți avea o vilă la țară, puteti fi lipsiti de griji”, a adăugat Papa Francisc. “V-ar putea fi mai bine – mai confortabil – sa veti un câine, două pisici, iar dragostea sa le-o aratati celor două pisici și câinelui. Este adevărat sau nu? Ati vazut?”. “Dar în cele din urmă, această căsătorie va imbatrani in solitudine, în singurătate, cu amărăciunea singurătatii”.

Liderul Catolicismului a amintit ca rata natalității în Italia și în multe alte locuri din lume, a scăzut în mod semnificativ.

În cele din urmă, a adăugat Papa, “căsătoria trebuie să fie perseverenta, pentru că altfel iubirea nu poate merge mai departe. Perseverența în dragoste, în vremuri bune și în vremuri dificile, atunci când există probleme: probleme cu copiii, probleme economice…”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.