Siria: 60 de biserici distruse. Eliminarea completa a crestinilor

Peste 60 de biserici si manastiri au fost complet distruse în Siria, de către militanți, in conflictul armat care a izbucnit în această țară, a declarat coordonatorul rus al grupului de protejare a valorilor crestine, Serghei Gavrilov.

Gavrilov și alti membri parlamentari ruși și ai Comisiei Electorale Centrale s-au aflat în Siria, pentru a monitoriza alegerile prezidențiale (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Gavrilov a declarat pentru Interfax, prin telefon, că mai mult de 70.000 de creștini din orașul Homs și peste jumătate din populația creștină din Aleppo au fost fortati sa își părăsească locuințele, din cauza ostilităților de acolo.

La întâlnirile lor cu oficiali sirieni, observatorii electorali ruși au remarcat că, în Siria, care a servit întotdeauna ca un exemplu al bunelor relații de vecinătate între diferite religii, creștinii se afla acum in fata “amenințarii cu eliminarea completă”.

“O sarcină esențială pentru noi, este aceea de a formula mecanisme viabile de susținere a creștinilor și pentru a ne opune persecutarii acestora”, a spus Gavrilov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.